## epicexcursions.world



Day 1: Delphi Tour and Evening in Athens					
Time	Activity	Mode of Transportation	Location	Notes	
7:00 AM	Wake up and breakfast	N/A	Hotel Quick breakfast at the hotel		
7:30 AM	Leave hotel	Walk	Hotel to Plaka/Melina Mercouri Monument	Head to first pick-up point for Delphi tour	
8:15 AM	Board bus	Bus	Plaka/Melina Mercouri Monument	Board air-conditioned bus for Delphi Full Day V.R. Audio Guided Tour	
8:20 AM - 8:40 AM	Additional pick- ups	Bus	Greek Parliament, Omonoia Square, Karaiskaki Square	Pick-up from various locations	
8:40 AM - 10:40 AM	Travel to Delphi	Bus	On route to Delphi	Enjoy the scenic drive across the Greek mainland	
10:40 AM - 10:55 AM	Coffee break	N/A	Local café	15 minutes break	
10:55 AM - 11:25 AM	Continue journey to Delphi	Bus	On route to Delphi	N/A	
11:25 AM - 1:55 PM	Explore Delphi	Walk	Delphi Archaeological Site	Audio-guided tour of the site	
1:55 PM - 2:00 PM	Bus ride to village	Bus	To nearby village	5 minutes bus ride	
2:00 PM - 3:15 PM	Leisure break in village	Walk	Mountain village	Lunch and explore local crafts	
3:15 PM - 3:25 PM	Travel to Arachova	Bus	To Arachova	10 minutes journey	
3:25 PM - 3:40 PM	Stop in Arachova	Walk	Arachova	Experience the town's charm	
3:40 PM - 5:40 PM	Return to Athens	Bus	On route to Athens	2 hours bus journey	
5:40 PM - 6:00 PM	Arrive back in Athens	Walk/Taxi	To hotel	Freshen up at the hotel	
6:30 PM	Dinner	Walk	Taverna Klimataria	Near Monastiraki Square	
8:00 PM	Return to hotel	Walk	Hotel	Rest for the night	

Day 2: Exploring Mycenae, Nafplio, and Epidaurus						
Time	Activity	Mode of Transportation	Location	Notes		
7:00 AM	Wake up and breakfast	N/A	Hotel	Breakfast at the hotel		
7:30 AM	Depart from hotel	Walk	Hotel to Halandri Metro station	N/A		
8:00 AM	Meet guide and board bus	Bus	ΣT.XAΛAN∆PI, Chalandri 152 34, Greece	Board bus for Mycenae		
8:00 AM - 9:00 AM	Travel to Isthmus of Corinth	Bus	On route to Isthmus of Corinth	1 hour travel time		
9:00 AM - 9:15 AM	Break at Isthmus of Corinth	N/A	lsthmus of Corinth	Photos and coffee break		
9:15 AM - 10:00 AM	Journey to Mycenae	Bus	On route to Mycenae	45 minutes journey		
10:00 AM - 12:00 PM	Explore Mycenae	Walk	Mycenae Archaeological Site	Visit Lionesses Gate, Treasury of Atreus, Tomb of Clytemnestra, Palace, and Gold Mask of Agamemnon		
12:00 PM - 12:25 PM	Travel to Nafplio	Bus	To Nafplio	25 minutes journey		
12:25 PM - 1:25 PM	Lunch in Nafplio	Walk	Nafplio	Traditional Greek lunch		
1:25 PM - 2:25 PM	Sightseeing in Nafplio	Walk	Nafplio	Explore Castle of Bourtzi, Acronauplia, and Castle of Palamidi		
2:25 PM - 2:50 PM	Travel to Epidaurus	Bus	To Epidaurus	25 minutes journey		
2:50 PM - 4:05 PM	Tour of Epidaurus theater	Walk	Epidaurus	Guided tour of ancient theater		
4:05 PM - 6:05 PM	Return to Athens	Bus	On route to Athens	2 hours bus journey		
6:05 PM - 6:30 PM	Arrive back in Athens	Walk/Taxi	To hotel	Freshen up at the hotel		
7:00 PM	Dinner at Mani Mani	Walk	Near Acropolis Museum	Creative Greek cuisine		
8:00 PM	Return to hotel	Walk	Hotel	Rest for the night		

Day 3: Meteora Caves & Monasteries Day Trip					
Time	Time Activity Mode of Transportation		Location	Notes	
6:30 AM	Wake up and breakfast	N/A	Hotel Quick breakfast at the hotel		
7:00 AM	Leave hotel	Walk	Hotel to Stathmos Larisis	Head to central railway station	
7:55 AM	Arrive at Stathmos Larisis	Walk	Stathmos Larisis	Prepare to board the train	
7:58 AM - 10:43 AM	Train to Paleofarsalos	Train	Athens to Paleofarsalos	Enjoy views of the Greek countryside	
10:43 AM - 12:13 PM	Bus to Kalambaka	Bus	Paleofarsalos to Kalambaka	Air-conditioned bus transfer	
12:13 PM - 4:43 PM	Guided tour of Meteora	Walk	Meteora	Visit Hermit caves and monasteries, enjoy the architecture and viewpoints	
4:43 PM - 6:13 PM	Bus back to Paleofarsalos	Bus	Meteora to Paleofarsalos	1.5 hours bus journey	
6:13 PM - 8:58 PM	Train back to Athens	Train	Paleofarsalos to Athens	Relax and reflect on the day's experiences	
9:00 PM	Late dinner at Kuzina	Walk	Kuzina, Thissio area	Modern Greek restaurant with a view of the Acropolis	
10:30 PM	Return to hotel	Walk	Hotel	Rest for the night	

Day 4: Day Trip to Santorini					
Time	Activity	Mode of Transportation	Location	Notes	
6:30 AM	Wake up and breakfast	N/A	Hotel	Quick breakfast at the hotel	
7:00 AM	Hotel lobby pick-up	Private Transfer	Hotel	Driver will have a sign with your last name	
7:00 AM - 7:45 AM	Travel to Athens Airport	Private Transfer	Hotel to Athens Airport	45 minutes journey	
8:30 AM	Flight to Santorini	Flight	Athens Airport	Assuming a 45-minute flight duration	
9:15 AM	Arrive in Santorini	N/A	Santorini Airport	N/A	
9:30 AM - 3:30 PM	Exploring Santorini	Tour Vehicle	Santorini	Visit Oia, Megalochori, winery, Red Beach, Perivolos, Prophet Elias Monastery	
3:30 PM	Depart for Santorini Airport	Tour Vehicle	Santorini	N/A	
4:15 PM - 5:00 PM	Flight back to Athens	Flight	Santorini to Athens	N/A	
5:45 PM - 6:30 PM	Travel to hotel from Athens Airport	Private Transfer	Athens Airport to Hotel	N/A	
7:00 PM	Dinner at Strofi	Walk	Strofi Restaurant	View of the Acropolis, Greek and Mediterranean dishes	
8:00 PM	Return to hotel	Walk	Hotel	Rest for the night	

Day 5: Acropolis and Cape Sounion Tour					
Time	Activity	Mode of Transportation	Location	Notes	
8:00 AM	Breakfast	N/A	Hotel	N/A	
8:30 AM	Leave hotel	Walk	Hotel to Makrigianni 7, Athina 117 42, Greece	Head to meeting point for tour	
9:00 AM - 1:00 PM	Acropolis, Parthenon & Acropolis Museum Guided Tour	Walk	Acropolis and Museum	Explore the Acropolis hill and museum	
1:00 PM - 2:00 PM	Lunch	Walk	Arcadia restaurant	Near the Acropolis Museum, authentic Greek cuisine	
2:00 PM - 3:30 PM	Free time	Walk	Plaka or Monastiraki	Relax or explore nearby areas	
3:30 PM	Depart from hotel	Walk	Hotel to Halandri Metro station	Head towards Halandri Metro station for Cape Sounion tour	
4:00 PM - 8:30 PM	Cape Sounion & Temple of Poseidon Sunset Tour	Bus	Thoricus to Cape Sounion	Includes travel time and sightseeing	
4:00 PM - 4:40 PM	Travel to Thoricus	Bus	On route to Thoricus	40 minutes travel	
4:40 PM - 5:25 PM	Sightseeing at Thoricus	Walk	Ancient theater of Thoricus	45 minutes sightseeing	
5:25 PM - 5:45 PM	Travel to Cape Sounion	Bus	On route to Cape Sounion	20 minutes travel	
5:45 PM - 6:00 PM	Coffee break	N/A	Near Cape Sounion	Break time for coffee	
6:00 PM - 8:00 PM	Explore Temple of Poseidon	Walk	Temple of Poseidon, Cape Sounion	Sunset views over the Aegean Sea	
8:00 PM - 9:30 PM	Return to Athens	Bus	On route to Athens	1.5 hours journey	
9:30 PM	Late dinner	Walk	Dionysos Zonar's	Restaurant with view of the Acropolis	

## Resources

Athens Taxi Transfer Between Athens Airport and Hotels Delphi Full Day V.R. Audio Guided Tour from Athens Bus Trip to Mycenae, Epidaurus & Nafplio from Athens Meteora Caves & Monasteries Day Trip by Train from Athens Day Trip to Santorini From Athens Acropolis, Parthenon & Acropolis Museum Guided Tour Cape Sounion & Temple of Poseidon Sunset Tour